9.12. 3.kolo Zpč.poháru + finále - VzPi 60, 40

Náš klub uspořádal 3.kolo Západočeského poháru ve vzduchové pistoli. Po skončení následovaly finálové závody, které určily celkové vítěze jednotlivých kategorií již 24.ročníku této soutěže. Závodu se zúčastnilo celkem 65 pistolářů a pistolářek ve čtyřech kategoriích. Oproti prvnímu kolu je to takřka dvojnásobný počet a velmi nás to těší. Soutěž stále přitahuje závodníky především z důvodu možnosti si vyzkoušet finálový závod.

Z našeho klubu si toto kolo nenechalo ujít 10 pistolářů a 4 pistolářky. Ti nejlepší si vedli velmi dobře.

V mužské kategorii skončil na pátém místě Martin Kubeš mladší slušným výkonem 560 b. V seniorech zvítězil Martin Kubeš starší výkonem o 1 bod lepším 561 b. V kategorii žen skončila na třetím místě Tereza Tomanová výkonem 547 b. V dorostu skončila na druhém místě Kateřina Sochorová výkonem 351 b., na třetím místě skončil Tomáš Tilňák výkonem 349 b.

Do finálových závodů postupovalo celkem 8 našich pistolářů a pistolářek. Zisk dvou prvních míst a jednoho druhého místa je pro náš klub určitě úspěch. V kategorii mužů a juniorů se Martinovi Kubešovi mladšímu asi nedařilo podle představ, skončil na pátém místě s výsledkem 172,2 b. Největší úspěch jsme dosáhli v kategorii seniorů a dorostu. V seniorech zvítězil Jiří Geleti s výsledkem 229,1 b. Na druhém místě skončil Martin Kubeš starší s výsledkem 226,6 b. V dorostu zvítězila Kateřina Sochorová výkonem 220,7 b. V kategorii žen se Tereza Tomanová nevyvarovala dvou chyb, které ji stálo umístění na stupních vítězů. S výsledkem 179,6 b. skončila na čtvrtém místě. Další naši účastníci ve finále dorostu získávali především zkušenosti z atmosféry finálového závodu. Jindřich Reichl skončil na osmém místě výkonem 84,4, b. Janu Tichému se finále povedlo o něco lépe, skončil na pátém místě s výkonem 156,8 b.

Všem našim úspěšným gratulujeme !!! Příští víkend nás čeká v Plzni další jedničkový závod „GP Praha“.

Na Rajčeti najdete foto