28.11. Grand Prix Rapid - VzPu, VzPi

Po dvouleté pauze zaviněné Covidem - 19 náš klub opět uspořádal dvoudenní soutěž 1. kategorie „ Grand Prix Rapid „ ze vzduchových zbraní. Vše jsme zvládli na jedničku bez chyby. Po oba dny začínala vzduchová pistole, následovala vzduchová puška. Finálové závody probíhaly v sobotu po skončení jednotlivých kategorií. Se zajištěním věcných cen nám pomohli firmy „Bagmaster“ a „Euroshooting“. Moc za to děkujeme !!!

Hlad střelců po závodech se projevil také na našem závodě !!! V sobotu startovalo celkem 236 závodníků v šesti směnách, v neděli startovalo 205 závodníků v pěti směnách. Dohromady za oba dny nádherná účast 441 startujících. Zahraniční účast mezi naši kompletní špičkou byla tentokráte malá. Zúčastnili se dva střelci ze Slovenska a jeden z Bosny a Hercegoviny.

Samozřejmě, že si náš závod nenechali ujít naši pistoláři. Ne všem se dařilo podle představ, většina sbírala zkušenosti v kvalitní konkurenci.

Jediným, kdo se prosadil oba dny byl Martin Kubeš starší v kategorii mužů a juniorů.  V sobotu skončil po základním závodě na šestém místě výkonem 564 b. Ve finále se už tolik nedařilo a výkonem 143,5 b. skončil na sedmém místě. V nedělním závodě svůj výkon zlepšil, skončil na pátém místě výkonem 566 b. a probojoval se mezi oceněné. Martinovi gratulujeme !!!

Příští víkend v neděli 4.12. nás čeká soutěž druhé kategorie, kterou pořádáme po názvem „Mikulášská vzduchovka“ a za čtrnáct dní další jedničkový závod v Plzni „GP Praha“.