26.9. Mistrovství ČR 2022 - kulové zbraně


V Plzni proběhl vrchol domácí kulové sezóny „Mistrovství České republiky“ z kulových zbraní pro rok 2022. Program byl tradičně vypsán do třech dnů od pátku do neděle. Organizací byl tentokráte pověřen SSK Plzeň - Slovany. Počasí nám už tolik nepřálo, v pátek oficiálně začal podzim. Po ránu byly teploty pod deseti stupni, přes den teplota nepřelezla dvacet stupňů. Foukal studený vítr, ale na slunci bylo přijatelně.

I když bylo v soutěžích jednotlivců blízko k medailím, tak nám to tentokráte necinklo. Ve sportovní pistoli kategorie žen skončila po základním závodě na třetím místě Petra Trdličková výkonem 565 b. V prvním semifinále skončila na třetím místě s jedenácti zásahy a do boje o medaile nepostoupila. Ve stejné disciplíně v kategorii dorostenci skončil na krásném šestém místě Tomáš Tilňák výkonem 552 b. Ke třetímu místi mu chyběli pouhé dva body. Škoda !!! Ve velkorážné pistoli  na čtvrtém místě Martin Kubeš starší výkonem 567 b. o pouhé tři body za třetím místě. Opět škoda !!! 

S prázdnou jsme z letošního mistrovství neodjížděli. Získali jsme tři druhá místa v soutěžích družstev. V libovolné pistoli družstvo v sestavě P.Skopový, M.Kubeš a M.Pojer výkonem 1504 b. Ve velkorážné pistoli družstvo v sestavě M.Kubeš, P.Skopový a J.Skupa výkonem 1672 b. Ve sportovní pistoli družstvo v sestavě M.Kubeš, P.Skopový a J.Skupa výkonem 1698 b.

Našim úspěšným družstvům blahopřejeme !!!